top of page

Opleidingen & ervaring

Lees hier meer over mijn opleidingen, professionele achtergrond en werkervaring

Engelse taal en literatuur

Line separator

Na het Praedinius Gymnasium in Groningen rondde ik mijn studie Engelse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht af in 2010. Aansluitend voltooide ik de master Amerikanistiek aan de Universiteit Utrecht en UC Berkeley in Californië. Aan Berkeley doceerde ik tegelijkertijd twee bachelorvakken Nederlandse taal- en cultuurverwerving. Ik studeerde cum laude af en richtte mijn freelance vertaalbedrijf op, waarmee ik o.a. poëzie, proefschriften en websites vertaal. Tussen 2013 en 2015 werkte ik op de Universiteit Utrecht, o.a. als marketing- en communicatiemanager voor het volledig Engelstalige University College Utrecht. Toen ik tussen 2017 en 2019 weer een tijd in de VS woonde, werkte ik bij de boekwinkel Mystery to Me in Madison, Wisconsin, waar mijn plezier in het (Engelstalige) boekenvak weer aangewakkerd werd. Weer in Nederland interview ik inmiddels ook Engelstalige gasten op (boek)evenementen, host ik (online) boekenclubs en ben ik verder beginnend Bookstagrammer.

Isolde_boekenkast_optimized.jpg
Line separator

Zangeres, koordirigent, stemcoach

Line separator

Zang en zangles:

Op mijn twaalfde kreeg ik mijn eerste zangles van Lies Akkerman. In de twee decennia erna heb ik les gehad van o.a. Sabine Wüthrich en Margriet van Duijvenbode, in o.a. de stijlen licht klassiek, musical, Vaccai, EVTS (Estill) en CVT. In april en mei 2021 volgde ik de opleiding CVT Essentials bij authorized CVT-teacher Eva Wilms. Vanaf september 2021 volg ik de geaccrediteerde opleiding Docent Zang via Zangschool Haarlem door conservatoriumdocent Renée Harp.

Koren:

In 2005 begon ik als sopraan bij Dekoor Close Harmony, waar ik zong met dirigenten Johan Rooze, Tijs Krammer en Christoph Mac-Carty.

Na Dekoor zong ik o.a. in het USKO, VOÏSZ Vocal Projects met Merel Martens en Chromatix

In 2011 studeerde en doceerde ik aan UC Berkeley in de VS. Daar richtte ik de vierstemmige a cappella-groep The Naked Vocals op. Vervolgens volgde ik in 2012 een basiscursus dirigeren bij Rogier Ijmker. In 2017 mocht ik de gedeelde muzikale leiding op me nemen van Chromatix in Madison, Wisconsin. In 2019 besloot ik de Kurt Thomas Cursus (groep B: gevorderde amateurdirigent) te volgen aan de HKU - Utrechts Conservatorium. Vervolgens was ik invaldirigent bij A Bunch of Twolips in Assen en popkoor Advendo in Hooghalen. Vanaf 2021 dirigeer ik o.a. bij het fantastische ouderen-rockkoor Jong van Hart in Groningen.

Isolde_zangeres_optimized.jpg

Freelance organisatie en projectmanagement

Line separator

Na mijn afstuderen werkte ik als marketing- en communicatiemanager bij de Universiteit Utrecht. Toen ik een wedstrijd won die me inspireerde de wereld duurzamer te maken, werkte ik eerst als business developer voor Biopolus Technologies en later als software developer voor een aquaponics-boerderij in Madison, Wisconsin. 

In lijn met mijn werkervaring organiseer ik nu projecten in de muziek- en literatuursector. Kijk voor een overzicht van het soort opdrachten onder het kopje Nieuws

Isolde_teambuilding_optimized.jpg
Zangeres, koordirigent, stemcoach
Engelse taal en literatuur
Bedrijfsleven en teambuilding
bottom of page