top of page

Nieuws: een selectie van mijn laatste projecten

IMG-20201120-WA0007.jpg

December 2020

Yes! Elk nadeel hep zijn voordeel, en deze maand is het voordeel van de pandemie dat we weer drie online Meezingcafés zingen. De Coronacafés op 20 november, 4 en 18 december zitten weer bomvol gouwe ouwen en zenden we uit vanuit het Petit Theatre in Groningen. De Zoomlink staat op de pagina van VRIJDAG advies: bijvrijdag.nl/meezingcafe

November 2020

November stond vooral in het teken van de reguliere piano- en zanglessen en het produceren van de Groninger Sport- en Cultuurhopper. Het doel van de Hopper is dat basisschoolleerlingen laagdrempelig en betaalbaar kennis kunnen maken met veel verschillende sporten en culturele activiteiten. Ik verzorg de invulling aan de kant van de aanbieders van cultuur.

Screen Shot 2020-10-19 at 4.48.47 PM.png
spatscherm_zangles_edited.jpg
Oktober 2020

Ook in oktober heb ik weer een paar mooie voice-overprojecten mogen inspreken. Zo sprak ik een demo in voor een geschiedenisboek en nieuw materiaal voor een lesmethode NT2. Ook kreeg ik te horen dat ik een fantastisch nieuw koor mag gaan dirigeren, zodra de omstandigheden dat weer toelaten! Ik kreeg er een paar fantastische nieuwe zangleerlingen bij en installeerde heuse spatschermen voor de zanglessen (zie hiernaast).

September 2020

In september gaf ik een paar fijne stemcaochings-sessies online. Ook gaf ik de eerste trainingen Engels voor ondernemers en hielp ik met het Engels redigeren op de website van Lucas Keijning. Ik gaf zang- en pianoles en bekokstoofde met Karam Shebat een training Arabic Western Fushion Music. Ook mocht ik voor Noorderlink een mooie campagne inspreken.

Screen Shot 2020-10-19 at 4.08.29 PM.png
Screen Shot 2020-10-19 at 3.41.50 PM.png
Augustus 2020

In de eerste helft van augustus doceerde ik wederom muzieklessen voor de Bonte Zomer van VRIJDAG. Ik hield er een enthousiaste nieuwe piano- en zangleerling aan over.

Ook legde ik de laatste hand aan deze website!

Juli 2020

Als onderdeel van de Onvergetelijke Zomer gaf ik in juli en augustus 2020 in de Groningse wijken De Hoogte en Korrewegwijk muziekles aan kinderen van 9 - 12 jaar. Tijdens de Voice of de Hoogte/Korrewegwijk zongen we de longen uit onze lijven; tijdens de wat rustigere momenten kregen individuele leerlingen zang- en pianoles. Een feest!

Bonte_Zomer_Hoogte.jpg
PHOTO-2020-06-23-21-03-30_edited.jpg
Juni 2020

In juni interviewde ik de Jordanees-Duitse auteur over zijn tweede roman Lied voor de vermisten. Het openbare Zoom-interview werd mede gehost door uitgeverij HarperCollins en Boekhandel Godert Walter.

Ook begonnen we deze maand met de redactie weer met het organiseren van literatuurfestival Het Grote Gebeuren. Als redacteur buitenlandse literatuur richt ik mij hoofdzakelijk op het selecteren van de internationale auteurs.

Mei 2020

Omdat ik tijdens de lockdown de Engelse leescafé's van Godert Walter zo miste, mocht ik er een hosten. We kozen voor The Glass Hotel van Emily St. John Mandel. Ook organiseerde ik een Zoom-bijeenkomst voor dirigenten, om te overleggen over de gevolgen van het coronavirus voor ons werkveld.

IMG_20200803_171646748_edited.jpg
April 2020

Wat doe je als je niet meer samen kan zingen? Dan zing je gewoon samen online! Voor VRIJDAG zong en hostte ik de online edities van de Meezingcafés. Ik deed dit samen met mijn man Daan, die pianist is en met wie ik toch al in quarantaine was. De Meezingcafés, voor de gelegenheid omgedoopt in Coronacafés, werden uitgezonden via Zoom. Hartverwarmend en fantastisch om te doen!

Ook mocht ik in deze maand een mooie website vertalen, namelijk die van juridisch adviesbureau Claws.

Maart 2020

In maart zongen we met Advendo Hooghalen de laatste repetitie voordat de corona-quarantainetijd inging. Ook werd deze maand de uitreiking van het Beste Groninger Boek 2019 gecanceld, welke ik zou presenteren.

bottom of page