top of page

Engelstalige interviews

Tijdens mijn studie Engelse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht en vervolgens mijn master American Studies, waarvoor ik vakken volgde en doceerde aan UC Berkeley in Californië, leerde ik voor het eerst converseren in het Engels.

​Gedurende de jaren dat ik in Amerika in boekwinkel Mystery to Me werkte, ontvingen we vele auteurs voor boekpresentaties en interviews.

Auteurs die een grote indruk op mij achterlieten waren o.a. Pete Souza (de huisfotograaf van Barack Obama) en Pat Zietlow Miller met illustrator Eliza Wheeler.  

Als boekenworm hebben vooral boeken met thema's die raken aan ras en gender mijn interesse, getuige ook de boeken die ik post op mijn Instagram isolde.reads. Ik interesseer me ook voor Engelstalige kinderboeken of geëngageerde romans, historische romans, memoires en non-fictie. Als interviewer heb ik geen grote voorkeur: ik kan uit elk boek inspiratie putten voor een mooi gesprek.
 

In Nederland interviewde ik o.a. Ben Smith over zijn beeldschone boek Doggerland en hostte ik een online boekenclub voor Boekhandel Godert Walter, over het boek The Glass Hotel van Emily St. John Mandel.

In juni 2020 interviewde ik Pierre Jarawan voor uitgeverij HarperCollins tijdens een Zoom-uitzending voor publiek.

Lees hier meer over mijn opleiding en werkervaring.

HENX-3_optimizedjpg.jpg

Ben Smith tijdens het festival Het Grote Gebeuren in Groningen, november 2019.

Foto Henk Veenstra/www.henx.nl

bottom of page